Aperture

Aperture 3.6

Afbeeldingen bewerken, beheren en produceren

VOOR

  • Gezichtsherkenning en geotags
  • Eenvoudig in gebruik
  • Foto's bewerken, beheren en delen

TEGEN

  • Niet geheel stabiel
  • Bewerkingsopties mogen uitgebreider

Uitmuntend
8

Aperture beslaat de middenweg tussen Photoshop en een eenvoudig programma als iPhoto. De foto editor slash fotobeheerder barst van de functies, zonder het gebruiksgemak uit het oog te verliezen.

Aperture biedt een hoop functies voor de behendige fotobewerker: van mogelijkheden om kleuren en contrast aan te passen tot clone tools en andere geavanceerde gereedschappen om je foto's te perfectioneren. Hoewel de overdaad aan opties van Aperture de leek wellicht intimideert, is het navigeren door verschillende menu's en opties verrassend eenvoudig. Met een paar klikken ziet je prent er al stukken beter uit.

Belangrijk onderdeel van Aperture is de berg opties die het biedt om je foto's te ordenen, categoriseren en presenteren. Als eerste importeer je kiekjes bijvoorbeeld rechtstreeks van je digitale camera. Aperture neemt tegelijkertijd metadata mee, met informatie over datum, tijd en zelfs plaats. Via ingebouwde gezichtsherkenning – á la iPhoto – herkent de software wie er op de foto staat, mits je de persoon uiteraard als eens hebt getagd in het programma.

Heb je al je afbeeldingen overzichtelijk geordend en bewerkt, dan is het tijd om ze te presenteren. Met Aperture maak je in een handomdraai een diavoorstelling van je favoriete kiekjes. Wil je meer? Fotoalbums, fotoboeken en webgalerieën zet je ook eenvoudig in elkaar met Aperture. Je deelt je creaties via MobileMe, Facebook en Flickr of gewoon uitgeprint op papier.

Foto's bewerken op de Mac is eenvoudig met Aperture. Hoewel de gereedschapskist niet zo uitpuilt als die van Photoshop, biedt het genoeg opties om je fotocollectie te verfraaien, beheren en publiceren.

Aperture ondersteunt de volgende formaten

.ARW, .CR2, .CRW, .NEF, .RAF, .SRW, .TIF, .OLY, .DNG(1), JPEG, GIF, TIFF, PNG, PDF, PSD(2)

Meeste downloads Fotografie voor mac

Meer
Aperture

Download

Aperture 3.6

Beoordelingen about Aperture

  • door Anonymous

    HOLLAND.
    Alhoewel alles in het Engels, is het best goed te begrijpen. Ben tevreden. Mocht er een NL versie uitko...   Meer